"... fantastisk samling kulturskatter..."

Varje år får vi in en mängd kommentarer och omdömen från besökare, dels i vår gästbok, men även genom brev som skickas till oss. Vi är väldigt glada och stolta över att så många besökare tycker om det vi gör och även låter oss veta det.

Så här skrev till exempel Johan på Lidingö i ett brev till oss:

Det var en härlig och fantastisk upplevelse att besöka Museihuset förra veckan. Jag som är engagerad i leksaksmuseet i Stockholm blev helt tagen av samlingarnas bredd och kvalitet och på sättet de presenterades. Museihuset har verkligen lyckats bygga upp en internationellt högklassig samling av - när det gäller leksakerna - framför allt tåg och bilar. Inte minst den stora bredden imponerar. Jag som har besökt ett stort antal leksaksmuseer runt omkring i världen och alltid irriterats av utställningarnas numerära begränsning och framför allt koncentrationen till det egna landets tillverkning, kunde här njuta av tåg och bilar från i stort sett hela världen. Museihuset måste vara ett eldorado för "leksaksforskare", inte minst för att samlingarna ofta visar olika fabrikanters när nog hela produktion, till exempel det stora samlarobjektet Dinky Toys. Den mångsidiga och intressanta dokumentationen bidrog inte minst till helhetsupplevelsen.

Båtarna är också en höjdarupplevelse, både vad avser själva objekten och den enastående samlingen av motorer. Denna samling måste vara av ett stort kulturhistoriskt värde. Jag kunde dock inte låta bli att önska att Museihuset fick expandera, så att utställningen kunde bli mer pedagogisk och presentationen av samma höga klass som för leksakerna.

Många hälsningar och önskan om fortsatta framgångar
Johan, Lidingö

Här följer ett axplock av andra kommentarer tagna från Museets gästbok.

"Otroligt intressant, alla borde se detta. Tycker att skolorna borde satsa på att göra studiebesök hit, kulturarv skulle jag kalla det här museet. Fantastisk visning och bra information."
Mania, (lärare i historia & språk) 10/7 2011

"En kulturskatt och djup brunn av kunskap som MÅSTE bevaras för efterkommande generationer. Helt makalöst vilken samlig. Jag har varit på många ställen i världen, och sett många museet och privata samlingar och de bleknar i jämförelse med detta museum.Helt fantastiskt fantastiskt."
Martin, Stockholm, 13/8 2011

"Vi er på museum tur til Sverige. Har igår set Rydaholm och Motala Motor Museum. Museihuset er et museum med de fineste modelbiler som vi nogonsinde har set på et museum, och Hans Vaernéus fine samling er nog en af de fineste samlinger vi kender til i Europa."
Hans & Dorte, Samlerbörsen, Köpenhamn, Danmark 9/8 2011

"Tack för fantastiskt spännande historier! Vilken samling! Vi kommer garanterat återkomma! Vilka eldsjälar ni är!"
Susanne & Staffan, Stockholm 16/7 2011

"Gamla minnen väcks till liv när man tittar på leksaksavdelningen. Sammantaget ett fantastisk museum."
Thomas, Sollentuna 27/6 2011

"Detta är ett museum fullt av ovärdeliga objekt och osannolika historier. Helt otroligt att dessa föremål har bevarats i original"
Kalina, Helsingfors, Finland, 30/6 2011

"Museet med stort M. Ett fynd för leksaksvänner och båtälskare."
R. Berg, Esbo, Finland,30/6 2011

"Har idag besökt Museihuset med mina barnbarn. Jag blev enormt imponerad av samlingarna av tåg, bilar, flygplan och vilken fantastisk visning av anläggningen. Museihuset är värt en lång omväg för att besöka, mycket är unikt i världen."
Bengt, Linköping 12/8 2011

"Thank you for the nice service and the friendly talk about boats and boatbuildning. We are looking forward the last week in july next year. We´ll come back!"
30/6 2011

"Tack för bevarande av våran barndom! Spännande upplevelser i historien! Härlig återblick & lärorik stund."
Jenny & Tobbe 17/7 2011

"Stort Tack för ett synnerligen intressant och givande besök i detta fantastiska museum. Teknikhistoriskt i världsklass."
Eva & Peter, Resarö, Vaxholm, 27/7 2011

"Efter att ha stannat vid museet av en slump..., öppnades en FANTASTISK värld genom berättelser om Dinky Toys, tåg & bilar. Nu har vi stannat länge efter stängning. Vi kommer tillbaka. Tack!"
Ove & Anneli, Trollhättan 24/7 2011